петък, 31 януари 2020 г.

Малките ботушарчета


Чували ли сте за страната в ботуша? Нее, не е Италия, тя е НА ботуша, това си е съвсем отделна страна, със собствен език, култура и дори национален отбор по футбол. Името й е Ботушария. Нейните жители живеят в истински ботуш мъжки, номер 43, черен, ляв. Но за тях това не е никакъв проблем, уверявам ви, защото са толкова мънички, че се изморяват, докато стигнат от петата до пръстите. Пък и тези пътешествия не са добре приети. Защото, макар да живеят на миниатюрна площ от няколко квадратни сантиметра, жителите на Ботушария ботушарите са си разпределили територията помежду си и всеки дребен род ревностно брани своята част. Например, ботушарите от тока никак не обичат тези от средната част, където ляга свода на крака, но ги предпочитат пред ботушарите, населяващи високата част на ботуша, досами глезена. 

Разбира се, когато живееш на малка площ, дори да си малък, е неизбежно да не навлезеш в чужда територия. А малките ботушарчета са войнствен народ на часа започват люта битка, която завършва с множество разкървавени носове, оскубани коси, ухапани бузи и други дребни наранявания, които обаче са доста болезнени за малките човечета.
За щастие, като във всяка приказна страна, и в Ботушария си имат вълшебник, чието име не е известно, но въпреки неговата непопулярност, той съвестно и качествено върши работата си да лекува с магическо докосване раните на агресивните малки побойници. Достатъчно е само да постави длан върху нечия спукана глава и тя веднага заздравява. Вълшебническата ръка изсмуква болката от мъничките телца и те мигом стават жизнени и игриви, като преди.
Но в природата съществува закон нищо не се губи и не изчезва просто така, просто преминава от едно тяло в друго и мени формата си. Затова, когато вълшебникът изцеди болката от малките ботушарчета, той я освобождава навън, извън пределите на Ботушария (иначе би останала в неговото тяло). Така тя отлита под формата на малки невидими кълбенца и се спира, едва когато се блъсне в тялото на някой голям човек. Тогава раната се отваря отново, в друго, по-едро тяло, и самата тя става по-голяма и по-болезнена. А може да проникне дори до душата, ако под тъканите и органите има такава. И когато хората боледуват, това всъщност означава, че вътре в черния ляв мъжки ботуш малките ботушарчета воюват отново, а вълшебникът лекува пострадалите малки герои.