вторник, 28 юли 2020 г.

За пишките на хората


Всяка жена търси истинския мъж… И още с първото изречение съм сигурна, че вече съм наежила ЛГБТ общността, но това няма да е единственото такова изречение в бъдещия текст, така че се настройвайте да мразите авторката. Откъде накъде пък всяка жена ще търси мъж, алоууу? Тия смърдящи, пърдящи, тестостеронови телесни маси. И откъде накъде само жените ще имат право да използват гъстата бяла течност от жлезите на Купър, която достига до устната кухина чрез дълъг твърд кожен маркуч, разположен между левия и десния крак?
Всъщност, намерението ми не е да отричам правото на ползване на мъжкия полов член (за кратко ще го наричам пишка) от единия или другия пол, нито пък да карам насила всяка жена да бъде пишкоползвател. По-скоро, искам да си отговоря на въпроса що е то истински мъж, респективно истинска жена, и има ли почва половият диморфизъм при хората?
Колкото и да въртим и да сучем (пишките), истински мъж е всеки, притежаващ (поне) израстък между краката. Дали ще е мек или твърд, малък или голям, тънък или дебел – няма значение. Важно е да го има. А дали и как ще бъде използван – това си е работа на притежателя, няма да се бъркам. И така, щом всеки пишкопритежател е мъж, следва жена да е всеки ненадарен от кръста надолу индивид (изключвам хермафродитите). Дотук всичко изглежда просто и ясно, но се оказва, има и такива (доста голям брой) хора (надявам се, определяйки биологичния вид да не обиждам някого), които оспорват този елементарен принцип и имат съмнения за половата (си) принадлежност.
Като че ли по-голям е делът на жените (в настоящия текст с жена ще обозначавам индивид с матка и без пенис), които смятат, че разделението на половете ги обижда и искат да го премахнат, включително в езика. И ето, че постепенно в родната реч изчезва женския род в професионалната сфера. Всички са директор, министър, колега. Да, ама това пък обижда мен, да речем, обезличава ме, отрича моето съществуване и право да принадлежа към конкретен пол. Защото аз не се срамувам, че съм жена, напротив, държа това да е ясно и да си личи, както в облеклото, така и в поведението. Не желая да бъда колега, учител и безполово човешко същество. Аз съм истинска жена (такава се чувствам най-силно на всеки двайсет и осем дни), имам редовен месечен цикъл, млечни жлези (малки, но са си мои) и матка, в която мога да нося бебе (ако пожелая).
Да си жена и да можеш да раждаш не е право, за което се бориш, не можеш да излезеш на протест срещу природата с искане да отмени законите си и да заявиш, че макар да имаш пишка, си жена и като такава, имаш право да носиш плод в утробата си (каквато нямаш). Ако беше така, предполагам, че всеки женски индивид, когато„потънал в кърви лежи и пъшка“ от болки по време на онези дни, в които избягва белите панталони, с радост би подписал пълномощно на който и да е пишконосец, чрез което му преотстъпва и двата си яйчника.
Далеч съм от една мисъл, която, убедена съм, вече сте ми приписали – не смятам, че хората са родени с единствената мисия да оставят потомство (макар че май тази мисъл не е съвсем погрешна), за да продължи съществуването на нашия вид. Всяка жена сама решава дали и как да използва своята матка (изключвам случаите, когато желанието не е достатъчно) и всеки мъж има право да прецени къде да хвърли спермата си (включително, в тоалетната чиния). Дори да се облече с най-елегантната рокля, да отстрани всеки един косъм от тялото си и да се гримира като принцеса, мъжът си остава мъж, докато между краката му виси (или стърчи) пишка, без значение дали още една стърчи от задника му. И докато веднъж месечно търси черни панталони, превръзки и тампони, жената си остава жена, без значение от големината на мустаците, социалната й роля или сексуална ориентация.
Любопитно е, че само сред най-разумните твари в природата съществува проблемът с половата идентичност. При всички останали е лесно, но не и за нас – ние все искаме да победим природата или Бог (кой както предпочита), все мислим, че са ни ощетили и все нещо искаме да променим, а ако не можем – да го отменим. Днес искаме да премахнем половете и да превърнем раждането в общодостъпно удоволствие, а утре, кой знае – може да решим, че предпочитаме да снасяме яйца, като птиците, а защо не дори да летим като тях. Или, защо не, направо да премахнем видовото разнообразие и всеки да решава дали да бъде вълк, мечка, риба или водно конче.
Но нека не давам идеи на и без това обезумялото човечество. Важното е, че аз самата съм в мир със себе си, своята полова принадлежност и социалната ми роля. Когато мъж ми помага да си сваля тежката чанта от влака (не че се случва често), за мен това е проява на уважение, а не обратното. Искам мъжете да признават равенството ми (или превъзходството) с тях по отношение на ума, професионализма и човешките качества. Не искам да нося торби цимент наравно с мъжете, не се срамувам да помоля мъж да ми отвори шише с вода или да ми свали нещо отвисоко. Не се чувствам подценена, когато кавалер ми отваря вратата или ми налива вода в чашата. Не се срамувам да заявя, че нямам топки. Дори се гордея с това!