неделя, 12 февруари 2017 г.

За зарязаните Трифоновци



Простотиите около 14 февруари не спират вече цяла седмица и цяла седмица пръстите ме сърбят да напиша нещо по темата. Добре, че нямах време през последните дни. И сега нямам, ама вече не издържам и трябва да си кажа (в случая - да си го напиша). Та, ето какво ме тормози и дразни този път: показността и демонстрациите на чувства, и по-скоро – на липсата на чувства. И този път не се дразня на влюбените.
Влюбените по принцип са едни големи досадници, които заливат Фейса с лиготии, от които наистина може да му се догади на нормален човек понякога. Има моменти, в които изглежда, че не искат да кажат на любимия "Обичам те", а да демонстрират пред света колко са влюбени и обичани (понякога показват повече любов, отколкото е действителната). Желанието да покажеш на комшийката, че са ти подарили по-големи обеци и че са те завели в по-затънтена джунгла и на мен ми е в повече. Има една прекрасна песен на Орлин Горанов, която се казва "Светът е за двама". На истински влюбените не им е нужно да натрапват голямата си любов на цялата (Фейсбук) общност, а я пазят за себе си и я изживяват сами. Защото за влюбеният човек останалият свят не просто няма значение, той не съществува. Но както и да е - не се сърдя на влюбените, защото те не са нормални хора и често правят големи глупости. Нека са живи и здрави и да се обичат, това е важното. Пък аз ще им лайквам постовете, какво да ги правя. Колкото и да са лигави.
Повече ме нервират невлюбените (или тези, които твърдят, че не са влюбени от яд, че никой не е влюбен в тях), които изливат хейт и алкохол върху любовта и Свети Валентин още от началото на месеца. Натрапчивото демонстриране на любовта към алкохола е по-непоносимо досадно от всички сърчица, ангелчета и глезотии на двойките и в повечето случаи е израз на завист. Защото "гроздето е кисело...". Който остане без секс, пие - това е положението. И как да е по-различно, сладурчета, как да ви заобича друг човек, след като вие обичате само чашката и само на нея се обяснявате в любов? Естествено, че ще останете сами, и то не само на празника, понеже сте недостойни пропаднали пияници, чиято любима е ракията. А няма по-безсмислена любов от тази към пиенето и затова статусите за Трифон Зарезан - любимият светия на зарязаните - ме вбесяват. А вие, пияници, не сте с нищо по-различни от ония "позьори" - влюбените - които обаче ще изпробват различни пози във вторник, а вие...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.