понеделник, 24 август 2020 г.

Детски песнички с недетски текстове

Децата ви са пълни простаци още от детската градина и вие вините за това чалгата и телевизията? Мислите си, че малките се превръщат в идиотчета под влиянието на Сузанита, Криско  и всички онези чучела, които се чекнат по телевизията полуголи, пеят мръсотии и се наливат с алкохол? Я си помислете пак.

В репертоара на детските градини се съдържат песни, от които би се засрамил дори Митьо Пайнера и които не би изпяла дори най-простата чалгарка. Защото, колкото и невинни наглед да са текстовете, всъщност в тях се крие много по-дълбок смисъл, закодиран с цел развращаване на малките още от забавачката. Ще приведа само два примера, от които косите ви ще настръхнат и ще предпочетете всяка вечер да водите малките чудовища в чалготеките, където да разхвърлят салфетки пред това да ги поверявате на покварените детски учителки, които им пеят сексистки и перверзни песнички.

Чували сте, предполагам, още когато самите вие сте били деца, шлагера „От днес имам вече нови панталонки…“. И, предполагам, не намирате нищо нередно в текста. Но и съм почти убедена, че не одобрявате ЛГБТ общността и гледате с изцъклени очи, когато видите травестит. Истината е, че тази неприязън произтича именно от тази песен, с която са тровили мозъчетата ви още от крехка възраст. Спомняте ли си следния куплет:

 

Ще запратя всички рокли на тавана

да не би да хрумне някога на мама

пак да ме направи галено момиче,

че де ще се дена, кат ме види чичо.

 

В този откъс се разкрива трагедията на една разкрепостена майка, която дава избор на своя син да бъде такъв, какъвто тя е искала. Нима една майка няма право да избере дали да отгледа син или дъщеря? Но под обществения натиск, най-вече семейния, в лицето на закостенелия чичо – представител на стария патриархален свят, момченцето се превръща в сексист, в подтисник на жените, който пръска тестостерон наоколо и показва на света, че носи панталони и че е мъж, с когото всички трябва да се съобразяват. И то само защото е отхвърлил Истанбулската конвенция и се е противопоставил на джендър идеологията, заложена в нея.

И ако сексизмът и хомофобията в детските песнички не са достатъчни, за да ви отвратят, имам един много силен коз (по-точно кос), с който тотално ще ви изцакам. Става дума за популярния хит от детските градини „Тръгнал кос“. Отговорете ми честно, не ви ли притеснява детето ви да припява:

 

Тръгнал кос

с дълъг нос

през гората гол и бос…?

 

Гол и бос през гората! Та това си е чист ексхибиционизъм! А дългият нос всъщност не е нос, а нещо друго, което едва ли искате детето ви да види в парка, докато си играе сред дърветата. Това е песничка, в която се използва алегория и косът всъщност не е истински кос, а възрастен чичко, който не се притеснява да показва дългия си… нос пред малки момиченца и момченца.

Мисля да спра с примерите, защото будната ми съвест не може да понесе повече да мисли за това как съсипват умишлено държавата чрез образованието и културата. Виждам постоянно крахът на една нация, който започва още с раждането на всеки български гражданин, но вие, родители, сте слепи и глухи за простотията в детските градини. Доверчиво поверявате рожбите си на перверзни учителки и лелички, които искат единствено да посеят семето на разврата и омразата към различните в чистите душички.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.