събота, 30 януари 2016 г.

Расова дискриминация и на АО



Всички, които ме познават знаят, че обичам спортните залози. Ако и вие искате да спечелите малко пари, приемете един приятелски съвет – залагайте винаги на черно. Имате спестена хилядарка? Смело слагайте всичките си спестявания на Серена Уилямс, защото със сигурност  ще приберете доста парички.
Аз обаче няма да послушам съвета си. Не обичам да играя на сигурно (всички, които ме познават знаят това) и точно затова нямам спестени хиляда лева, които да сложа на сигурната победа на Уилямс, за да ги удвоя. Ще сложа скромните 10 лева на Анджелик Кербер, защото за мен е важно да съм в играта (сбогом, 10 лева).

***
Извинявайте, че ви подведох и че се разорихте заради моите съвети, но как можех да предположа, че германците все още са такива расисти. Русокосата левичарка Анджелик Кербер, макар да няма татуиран пречупен кръст (поне на видимо място) показа, че също като Хитлер ще се бори с всички сили, за да може арийската раса да установи доминацията си над останалите. Кербер се прояви като истинска нацистка още в самото начало на мача – осъществи ранен пробив и макар че на свой ред допусна да бъде пробита, сравнително лесно и напълно неочаквано спечели първия сет с 6-3. Уилямс обаче не се предаде и като същинска огнена маймуна продължи да се бори настървено за двайсет и втората си титла от Големия шлем. Срещу Кербер сякаш се беше изправил не човек, а Кинг Конг –  американката засипа съперничката си с мощни удари, на корта се носеха животински крясъци и това поведение даде резултат – вторият сет беше спечелен от Серена, а рекордът на Щефи Граф все още беше в опасност. В този момент облечената в екип с цвят на бананова обелка Уилямс вероятно надуши кръв (а вие – печалбата на голяма сума пари). Третият сет обаче започна равностойно – признак за силната мотивация и воля за победа на двете състезателки. Кербер допусна колебание, когато не се възползва от възможността да приключи мача при сервис на съперничката. За момент си помислих, че Уилямс най-после успя да прекърши психиката ù като суха и тънка клонка и че в този мач ще има пълен обрат, но той завърши още със следващия сервисгейм. Германката не допусна да бъде пробита. Човекът победи звяра. Светлата страна победи Тъмната и така още веднъж тази година беше извършена целенасочена расова чистка – след като стана ясно, че нито един чернокож няма шанс да спечели „Оскар”, сега е ясно и че всички шампиони в Откритото първенство на Австралия ще са бели. Случайно ли е според вас? А дали пък белите наистина не са по-добри?  (Да бе, как не). Вие пък не станахте тотомилионери.
 Ако това ще ви успокои – аз също не спечелих. Мързелът ме победи рано сутринта, не отидох до близкия Еврофутбол и пропуснах шанса да умножа десетте си лева. Как ли да се отърва от тях утре?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.