сряда, 2 март 2016 г.

Космическите кораби ще се задвижват от педали



През следващите години ни предстои да наблюдаваме истинска революция в „Междузвездни войни”. Педали ще задвижват тайфайтърите, W-wing, X-wing и... и..., а защо не дори „Хилядолетния сокол”.
Знам, че любителите на технологиите ще оспорят думата „революция”, защото за революционно може да се смята нововъведение, което рязко променя досегашната ситуация в положителна насока, казано най-общо, а педали имаше и колата на Фред Флинстоун, с която той си джиткаше из Бедрок по време на Каменната ера. Да не говорим, че летящи превозни средства трудно биха се задвижили по този примитивен начин – дори бързите крака на Юсейн Болт не биха били достатъчно бързи, за да развият скоростта, необходима за излитане.
Може би аз не се изразих ясно и затова излезе, че Джей Джей Ейбрамс, чиято е идеята за педалите, е непрогресивен малоумник – в масово производство няма да бъдат пуснати космически кораби, задвижвани с крака. Не за такива педали става въпрос, а за онези другите (май правилният термин беше „хомосексуалисти”, но аз ще си карам по народному).
Идеята на Ейбрамс вече има доста противници, но аз този път (изненадващо) не съм сред тях. Точно обратното (изненадващо), приветствам я. Нямам нищо против педалите... извинете, гейовете... хомосексуалистите да живеят в една далечна галактика (и да ги няма в нашата), да са част от фантастичните филми, също като Звездата на смъртта и еуоките, например, които съществуват само в измисления свят на „Междузвездни войни” (но ги няма в нашия) и нямам нищо против да ги срещна в кръчмата „Мос Айсли” (стига да не ги срещам в баровете из Студентски град).
Опа, май шегичките станаха по-груби от расисткия хумор на Кид Рок, който той изля върху черните си братя и сестри по време на 88-та церемония по връчването на наградите „Оскар”. Истината е, че нямам нищо против пед... хомосексуалистите. Приемам, че те са равноправна част от обществото ни и след като „Междузвездни войни” до известна степен е проекция на нашата действителност, тогава защо да не населят и космоса с педерасти? Проблемът е другаде – да си гей (по-готино ли ви стои от педераст?) днес е право, но с тенденция скоро да се превърне в задължение. С други думи – всички трябва да станем хомосексуалисти, за да не ни смятат за старомодни и нетолерантни. (Май хомосексуалист е най-готино, а?). Тази засилваща се задължителност на хомосексуализма изисква появата на персонаж педал-гей-хомосексуалист (харесайте си термин, а може да добавяте и още синоними) и затова вероятно още в Епизод 8 ще си имаме джедай-гей (аз си избирам тази думичка, защото завършва на „-й”).
 Тук идва логичният въпрос на последователите на Тъмната страна – „а защо геят да не е сит? Само джедаите ли са готини?”
Темата е много деликатна и имам лошото предчувствие, че феновете ще се хванат за гушите заради новия персонаж. Защо, наистина, геят трябва да бъде джедай? Ами много просто – ако го направят сит, гей общността ще скочи срещу сценаристите и режисьора с мотива, че педалите не могат да бъдат отрицателни герои, защото са прекрасни, чувствителни, мили хора и принадлежността им към Тъмната страна ще се изтълкува като опит за оронване на престижа им. Така че педалът задължително трябва да бъде джедай – спор няма. И тук червените си мечове вадят почитателите на ситите – „значи е по-престижно да следващ Светлата страна, така ли?” Ако пък, да не дава Силата, направят гея сит, пак същите зачулени с качулки фенове ще изпищят като прободени от Кайло Рен: „Първо негър щурмовак, сега пък педал сит. Все на наш гръб гаври и все джедаите да са много убавите...”
Вече назря хипотетичен конфликт, затова от „Дисни” ще трябва да помислят за включването на поне двама педали в сагата (дори в техниката педалите са минимум чифт), за да са доволни и феновете на Тъмната, и феновете на Светлата страна. Ще бъде прекрасно, ако между новите герои пламне любов, която да стане причина за обединение на двата воюващи лагера и по този начин в Галактиката най-после да настъпи междузвезден мир. Надявам се само продуцентите да си дават сметка, че при така създалата се мирна ситуация няма да могат да изпълнят плана си за безкрайното разтегляне на франчайза във времето, защото педалската любов между джедай и сит ще сложи край на „Междузвездни войни”.
П.П. А защо героят хомосексуалист непременно трябва да е педал, не може ли да е лесбийка? Това е сексизъм и не знам защо си траят феминистките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.