понеделник, 30 май 2016 г.

Пепа Ляшка



Пепа Ляшка се събуди схваната в късния следобед. Лежеше на пода в стаята си в локва от повръщано, облечена в разпарцаливена рокля с неопределен цвят, до нея се въргаляше сребриста обувка със счупено токче, окото ù беше насинено, лицето – издрано, а косата ù изглеждаше така, сякаш въшките в нея са правили бесен секс цяла нощ. За щастие поне маникюрът беше непокътнат. Не помнеше къде е била и какво е правила вчера, особено в късните часове, но определено беше излизала. Стомахът я свиваше, но можеше да бъде сигурна, че не е от глад – пред себе си имаше доказателство, че е яла и дори се виждаше какво – маслини, кисели краставички и… нещо оранжево. „Боже, дано не е морков!” – помисли си с отвращение Пепа, която мразеше моркови и самата мисъл, че снощи може да е яла от този гаден зеленчук я накара на повърне още веднъж върху роклята си, която вече беше лекясана с червено вино, кал и кафе. „Слава богу, не е морков.” – успокои се Пепа, когато видя във втората порция преработена в стомаха храна, която току-що „сервира” върху дрехите си запазено парченце от тиква.
Докато Пепа проклинаше живота си и се заричаше, че никога повече няма да преяжда така, защото беше убедена, че днешното ù неразположение се дължи на безпаметно преяждане, в стаята влязоха двете ù сестри, които всъщност не ù бяха сестри, а дъщери на втората жена на баща ù – собственичка на салон за красота, която обаче, ако се съди по външния ù вид, никога не беше изпробвала разкрасяващите процедури върху себе си, за която бащата на Пепа се ожени, след като първата му жена – майката на Пепа –  замина за Гърция, където се омъжи за 74-годишен грък – красавец с едно око, придвижващ се на инвалидна количка… и отвреме-навреме с частния си хеликоптер или с една от трите си яхти. Но нека не се занимаваме с клюки и семейни драми. Та, сестрите на Пепа влязоха в стаята, след като по-малката – състезателка по вдигане на тежести в свръхтежка категория проби дупка във вратата, когато почука, както правят всички възпитани момичета, преди да влязат в чужда стая.
– Пепиии, оживя ли след снощи? – превъзбудено викаше по-голямата, с която бяха на една и съща възраст. – Пък да знаеш какви екшъни станаха снощи на бала, след като ти се напи и заспа на масата още на изпращането у дома.
– К`ъв бал, ма? – пулеше се Пепа.
– Ох, ти си голямо зле. Абитуриентският бал снощи, сещаш ли се?
– Не.
– Ми нормално, беше се направила на мармалад.
– Ох… - Пепа се държеше за главата.
– Изпи една бутилка водка сама, после мина на уиски с дядо ти, после шотове с братовчедите… накрая пи бира с баща ти и се довърши. Обаче бъди спокойна, не сме те оставили да спиш на масата и да те снимат и да ти се смеят – малката ни сестричка те качи на гръб до стаята ти и те сложи на леглото, а пък аз ти свалих обувките и те завих. И ти взех обеците и отидох с тях на бала, за да не се закачат във възглавницата, докато спиш и да не ти разкървавят ушите.
Пепа беше трогната от загрижеността на сестра си.
– Пък по едно време, както си танцуваме с мойте змийчета, при нас дойде Митко от 12 „А”.
– Кой Митко?
– Ееее, как кой Митко! Оня якия, с татусите и прическата, дето ходеше с оная мърла, Викито от 11 „А”. Те още ходят де, ама беше на косъм работата снощи.
– Аха – уж се сети Пепа. – И к`во за него?
– Ми дойде при нас, ама ти казвам, беше леж, и почна да се натиска първо на Мимето, ама тя се дръпна, щото нещо не може да го диша, понеже преди ходеше с нея, ама я заряза заради Викито, после почна няк`ъв да се върти около Ивето, ама и тя не го отрази, щото беше си довела приятеля и той щеше да откачи, ако я види, че танцува с тоя женкар и накрая почна да се натиска и на мен. Ама седи срещу мен, разбираш ли, смее се неадекватно, щото е адски пиян, бара ме за гъза и ме гледа, все едно ша ма фане и ша ма изчука на дансинга.
– И после к`во? – прозя се Пепа.
– Ми както си танцуваме с него и се мляскаме, дойде някакво момиче, ама май не беше изобщо от нашето училище, щото никой не се сети коя е. Ама те всички бяха толкова пияни, че и да е била позната, пак ник`ъв шанс да се сетят. Май и тя беше много пияна, щото беше цялата омазана в лицето с кал, кой я знае къде е падала свинята мръсна, и почна, моля ти се, да прай стриптийз. На Митко очите му станаха ей такива, ти казвам, като ù видя циците. Веднага се присламчи и почна и той да се раздава няк`ъв такъв, качва се по масите, чекна се… абе голяма излагация, ужас. И накрая си тръгнаха двамата.
– Чудо голямо. – вече беше загубила интерес Пепа, която в момента дори не се сещаше за кой Митко говори сестра ù. Да не е един Митко я. Само в нейния клас бяха поне… тя не се сети дали имаше изобщо Митковци в класа, ама ù беше все тая.
– Обаче да видиш какво става после – продължаваше сестра ù. – Ани от нашия клас, като видяла, че Митко си тръгва с това момиче, веднага звъннала на Вики, щото нали са си дружки двете. И оная Вики като подпали, веднага пристигна. Почна да разпитва къде е отишъл нейният, ама ние от де да знаем. Звъня му, той не вдига. Казвам ти, побесня. Тръгна направо към на Митко апартамента и там го заварила с онова момиче. И като се почнали двете – бой, бой… Гледай само к`во става! – сестрата извади телефона си, отвори Ю Тюб и написа „Змииски бои на балат”.
Пепа гледаше шашната – виждаше как Вики взима една сребриста обувка от земята и я хвърля по непознатата, след което ù налита с тупаници, а през това време пияната загадъчна абитуриентка я хваща за косата с лявата ръка, а с дясната взима другата сребриста обувка и започва да удря Вики, докато се счупи токчето. След това едната побойничка остава в стаята със спукана глава, а другата си обува едната обувка и бяга от стаята.
– Ужас! – каза Пепа. – А кой ги е снимал?
– Митко, много ясно. И веднага го е качил в Ю Тюб. Ама добре, че се е сетил да снима клип и да го качи. Така все някой ще познае мършата, дето преби Викито и лошо ù се пише – Митко ще я убие, като я намери. Направо е бесен. Всички са го споделили във Фейса вече, сигурно има поне 10 хиляди гледания. Шерни го и ти после, ако не те мързи.
Телефонът на сестрата звънна и тя излезе веднага.
– Да, тъкмо го гледах пак и се разцепвам от смях… - Пепа чу гласа на едната си сестра и пукането на дървеното стълбище под стъпките на другата.
Пепа веднага включи компютъра и пусна да гледа клипчето отново.
„Змииски бои на балат” от Mitko Mitaka Miteto вече беше най-популярното видео за деня в Ю Тюб. После влезе във Фейсбук – всичките ù съученици бяха го споделили, а в коментарите бяха написали повече, отколкото бяха писали на матурата по български преди седмица.
„Ако ниакои распознае кучката дето вкара в болница мойто Слънце да пише на лично!” – с това описание Митко беше споделил на стената си клипа, който самият той беше заснел снощи и после беше кръстил „Змииски бои на балат” (което ще рече „Змийски бой на бала”, в превод за всички грамотни, които се опитват да разгадаят заглавието). Разбира се, беше тагнал и Вики и вече всичките ù приятели бяха видели как яде бой от непознато момиче… заради момче. Каква героиня!
„Толкова съм била пияна, че аз не мога да се позная, камо ли някой друг да ме разпознае.” – самодоволно си каза Пепа Ляшка, скри счупената си сребриста обувка на дъното на коша за боклук и пусна да гледа още веднъж снощните си подвизи от ринга… така де – от абитуриентския бал. Незабравимо преживяване! Пепа най-спокойно лайкна клипчето и даже написа коментар: „Vikince dano se nameri pachata deto ti napravi tova. Opravyai se barzo mila! :*”
„Има късмет малката курвичка, че снощи съм била пияна, защото ако не бях, днес щеше да лежи в гроба, а не в болницата заради това, че си позволи да ме удари в лицето. Ах, мамичката ù!” – мислеше си Пепа Ляшка, докато събличаше мърлявата си рокля и  гледаше подутото си око в огледалото.
През това време фейсбукът изпиука. Някой друг също беше написал коментар. Пепа отвори и прочете. Беше от Таня Ганчева, очилатата зубърка от 12 „Б”, която всички мразеха, защото имаше само шестици и на която самата Пепа се подиграваше и я унижаваше всеки ден, защото не се облича със скъпи дрехи от мола и не излиза на дискотека в петък вечер:
„Голям помияр си, Митко. Ти прати Вики в болница, защото вместо да я защитиш от нападателката, вместо да разтървеш момичетата и да предотвратиш тази грозна сцена, ти си извадил да снимаш и по този начин си увековечил тяхното, но и своето падение. Засрами се от низката си постъпка! Колкото до непознатата, която ти наричаш „кучка”, знам коя е, но няма да ти кажа. И ако тя чете това, може да бъде напълно спокойна – никога няма да я издам. Ако тя има достойнство и смелост и ако наистина е човек, а не кучка (аз съм убедена, че не е кучка),сама ще си признае и ще се извини най-напред на семейството си, че ги излага с поведението си, и после на Вики, която сигурно никога не би наранила, ако не беше се докарала до това жалко състояние.
P.S. Извинявам се за избухването, не можах да се сдържа този път.”
Пепа прочете коментара на Таня. Прочете го пак и се опита да му направи анализ – нещо, което така и не направи в часовете по литература. После отвори профила на Таня, видя, че не ù е в „Приятели” и дори се учуди защо, изпрати ù покана за приятелство и без да изчака одобрение на заявката си, отвори чата и написа: „Таня? Тук ли си?”…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.