неделя, 21 октомври 2018 г.

Гадна есен, не си добре дошла!


Не знам какво се превъзнасят сантименталните лигльовци по скапаната есен. Златна била, красива била – дрън! Отврат! Няма по-грозен сезон от нея и аз предлагам национален референдум за нейната отмяна.
Като дойде това време от годината, имам чувството, че някой е изсипал съдържанието на кошчето от тоалетната върху листата на дърветата. Сякаш използвана тоалетна хартия и тампони висят по клоните и грозят пейзажа. Затова не мога да си обясня влечението на художниците да рисуват есенни дървета. Кич и цигания, като в индийски сериал – тук жълто, там червено… Човек може да повърне останалата след летните диарии част от червата си.
Хората също погрозняват през есента. Висящи сополи от носовете и храчки от гърлото заразяват въздуха, който и без това вече не мирише на море, а смърди на печени чушки, кисело зеле и джибри.
Като споменах храна, човек спокойно може да си умре от глад и жажда. Времето на бирата вече е минало, за вино е рано… Вариант остава да пиеш топъл студен чай (демек, не от хладилника) или класически топъл, но да го чакаш да изстине, че иначе пък се потиш, а потенето е опасно за здравето. Няма вече диня (значи няма и мастика), няма череши, няма свежест. Само тикви и зелки. Глад, мизерия и поголовен мор.
За есенната мода изобщо не искам да отварям дума, че ми е болна тема. Потници се съчетават с кубинки, вълнени пуловери с джапанки и какви ли не още извращения, за които ме е срам да говоря. И като завалят ония тъпи дъждове, като се разкаля навсякъде, вървиш като през кенеф и обувките стават на лайна. Язък за труда на производителите на обувки.
Абе, мразя я гадната есен и искам да се маха! Да си помита окапалата по земята шума от оплешивелите дървета и да върви на майната си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.