събота, 23 април 2016 г.

Червените сърца отново на път да се пръснат – този път от радост



„Сърца червени, сърца милиони на шампиони” бяха спрели да бият в последните години покрай всички скандали, в които беше въвлечен любимият отбор от „Армията”. Феновете на ЦСКА преживяха поредица посредствени сезони и преглътнаха унижението футболисти със съмнителни качества, доведени в „Борисовата градина” от дълбоката джунгла по желание на некадърното (или нехаещо) ръководство, да облекат свещената червена фланелка. Тази година обаче нещата са съвсем различни и, както се пее в песента на Йорданка Христова, „никой няма да ни победи”.
В шампионата на Югозападната „В” група армейците наистина са непобедими – 26 спечелени от 26 изиграни мача и допуснати само 7 гола срещу 116 отбелязани. Злите езици веднага ще апострофират, че не е голямо постижение да газиш наред в „селската” група. Наистина, шампионска титла от долна дивизия не е нещо, с което голям отбор като ЦСКА трябва да се гордее. Но ЦСКА има поводи за гордост, и то не един.
След снощната победа над „Берое” червените достигнаха до финал за Купата на България за първи път от 2011 година насам, когато печелят и турнира. (За сравнение, през миналия сезон ЦСКА напусна надпреварата още на 1/6 финал след загуба от отбора на Монтана). Ето това вече е повод за гордост, защото е показателно за моментното състояние на отбора. И ако някой е имал съмнения дали ЦСКА, под ръководството на младия и все още неопитен в треньорската професия Христо Янев, може да се бори с „грандовете” от „А” група, отговорът е ДА! МОЖЕ! И ще го направи. В момента ЦСКА играе само с юноши от школата и местни момчета, които трупат опит и самочувствие с всеки изминал мач. За централният нападател Павел Головодов вече е станало рутинно да бележи красиви голове във всяка среща и когато (защото това ще се случи, колкото и да не им се иска на някои хора) ЦСКА се завърне в елита, той няма да прави разлика дали срещу него стои вратарят на „Чико” Бяга, на „Германея” Сапарева баня или на „Левски”, например.
ЦСКА постигна много през този сезон – на път е да спечели две шампионски купи, пък била едната и от долна дивизия. Но най-голямото постижение е, че успя да върне феновете на стадиона. А завръщането на феновете е най-важният показател, че отборът върви в правилната посока.

 http://bgfootball.com/new.php?id=64579&blog_id=59

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.